Dit is de officiële website van

Rob van de Meeberg

Rob van de Meeberg is acteur, zanger, cabaretier, regisseur en schrijver. Hij maakte furore met portretvoorstellingen over artiesten zoals Jacques Brel, Johnny Jordaan, Simon Carmiggelt en Wim Kan.

 

Rob van de Meeberg


Als de Kerstman komt in de Jordaan

Tante Leen en Willy Alberti worden door gastvrouw Rosa Mee ontvangen voor de Kerstshow. Samen wachten zij op de Kerstman, die heeft toegezegd de show te komen opvrolijken. Maar waar blijft hij toch? In afwachting van de Kerstman, beginnen zij al vast met het zingen van Kerstliedjes. Gelukkig, hij komt toch nog opdagen! Maar wat is er met hem gebeurd? Hij ziet er niet uit! Toch geen ongeluk met zijn slee? En waar zijn de rendieren? En nog veel erger: hij weet niet meer wie hij is. Iedereen is behulpzaam en probeert de Kerstman met Kerstliedjes en verhalen weer de oude te laten zijn.
Vorig jaar zat corona de voorstellingen in de weg. Dit jaar zijn de vooruitzichten gunstig en kijken we uit naar een vernieuwde versie. Dit keer niet alleen met Tante Leen, Willy Alberti en onze bekoorlijke gastvrouw Rosa Mee, want we kregen het geweldige bericht dat Johnny Jordaan ook komt! Bovendien is er een bekwame toneelmeester toegevoegd die alles in goede banen zal leiden. Als de Kerstman komt in de Jordaan wordt een feestelijke voorstelling, met veel andere (Kerst)liedjes en met verrassende nieuwe wendingen! Zal de Kerstman weer de oude worden? Zing uit volle borst mee en geef de Kerstman zijn geheugen terug!

15 t/m 18 december 2022, Theater Dorpshuis De Kwaker, J.J. Allanstraat 127, 1551 RC, Westzaan
21 t/m 26 december 2022, Theater Het Zonnehuis, Zonneplein 30, 1033 EK, Amsterdam-Noord

Tante Leen: Marjolijn Touw
Willy Alberti: Harry Slinger
Johnny Jordaan & verwarde (Kerst)man: Rob van de Meeberg
Presentator/gastvrouw: Rosa Mee
Toneelmeester: Evert de Vries
Piano & muzikale leiding: Bert Stoots
Accordeon: René Trok
Script en toneelbeeld: Rob van de Meeberg
Idee & regie: Evert de Vries
Choreografie: Yolanda Germain


Theaterroute Huizen 2022

De familie Van de Meeberg (Rob, Vera en Rosa) spelen voor het eerst samen in de voorstelling over de Dudok van Huizen: Wijgert Kooij. Deze voorstelling is te zien van 5 t/m 10 september in Huizen. Regie: Johan Verheij.


Bidden voor een koekje

Avonturen met seks, godsdienst en de tijdgeest

Rob regisseert momenteel deze solovoorstelling van Wilfred Ploeg die eind november 2022 in première zal gaan.


Tweede Hans

In deze succesvolle tv-serie van Omroep Max speelde Rob Jan van Wijngaarde, de senior van het shantykoor. De hoofdrollen werden vervuld door Angela Groothuizen, Stefan de Walle en Martin van Waardenberg.


Burgervader

Rob speelde in september 2020 in Burgervader, een van de stukken van de Theaterroute Huizen.

[ artikel over Burgervader in het Nieuwsblad voor Huizen ]


Wo ahin soll Ich geh'n?

Samen met Rosa Mee bracht Rob in het voorjaar van 2019 een muzikaal eerbetoon aan de Nederlandse zanger Leo Fuld in de voorstelling Wo ahin soll Ich geh'n?

Naar een idee van Evert de Vries. Tekst: Lars Boom. Regie: Evert de Vries. Muzikale leiding: Bert Stoots.

[flyer (PDF)]

[promotiefilmpje]

DE GETERGDE MANNEN

Voorstelling:
Leo Fuld

Wo Ahin Soll Ich Geh'n?

In de jaren tachtig hoorde je die stem nog wel eens, die zachte, warme tenor die wereldberoemd was. Een grote internationale ster, de man die het Joodse verleden liet herleven dat na de oorlog vrijwel uit Nederland was verdwenen.

Al als 16-jarige trok hij volle zalen, eerst als zanger in de Synagoge, later ook in theaters en concertzalen. De jongen die in 1912 was geboren in een groot, arm gezin in Rotterdam had opeens uitzicht op roem en succes. Zijn versie van My Yddische Mama werd een wereld hit. Hij maakte vijf wereldtournees, trad met veel succes op in New York , waar mensen avond aan avond voor hem terug kwamen.
Na de oorlog reisde hij naar Amsterdam waar hij vernam dat bijna niemand van zijn familie de oorlog had overleefd...

In Parijs, waar hij wekenlang optrad met o.a. Edith Piaf en Charles Aznavour een lied voor hem schreef, hoorde hij in een kleine nachtclub, een Poolse overlevende van het getto in Warschau het Jiddische lied zingen Wo ahin soll Ich geh'n. Fuld was er zo door geroerd dat hij beloofde het in de hele wereld bekend te maken en dat gebeurde.
Leo Fuld die miljoenen platen maakte was, toen hij in 1997, in Amsterdam, overleed, zo goed als vergeten...

Rob van de Meeberg en Rosa Mee laten deze unieke Nederlandse zanger herleven, in een muzikaal eerbetoon aan een groot kunstenaar die we nooit mogen vergeten.


Het geheime dagboek van Hendrik Groen

Rob speelde wederom de rol van Graeme in het tweede seizoen van de succesvolle tv-productie Het geheime dagboek van Hendrik Groen bij Omroep Max. Regie: Tim Oliehoek. Script: Martin van Waardenberg.
Vanaf voorjaar 2023 vinden de opnames plaats van de speelfilm Hendrik Groen.


Kerstfeest in de Jordaan

Een hemels weerzien met Johnny Jordaan, Tante Leen en Willy Alberti.

Was de hele maand december 2018 in de theaters te zien.

Na zijn grote successen in Ken Kan over Wim Kan, 'n Stukkie over Simon Carmiggelt en Oh Johnny speelde Rob wederom de onvergetelijke Johnny Jordaan samen met Mieke Stemerdink als Tante Leen en Harry Slinger als Willy Alberti. Vier gevleugelde engelen zongen de sterren van de hemel.

In Kerstfeest in de Jordaan blikken Johnny Jordaan, Tante Leen en Willy Alberti vanuit de hemel met veel plezier terug op hun aardse bestaan en op de mooie en gezellige kerstdagen in de Jordaan. Dit alles omlijst door hun grote successen en kerstliederen.

De voorstelling was een feest der herkenning door de Amsterdamse succesnummers en diverse kerstliederen die voorbijkomen.

Kerstfeest in de Jordaan is een onvervalste, ouderwetse kerstshow waarin het sentiment niet geschuwd en de knipoog niet vergeten wordt.

Naar het originele script van Lars Boom, opnieuw samengesteld door Evert de Vries en Rob van de Meeberg. Bewerking Rob van de Meeberg. Regie Evert de Vries. Piano Bert Stoots. Accordeon Renee Trok. Muzikale leiding Bert Stoots.

Een nieuwe kerstvoorstelling is in de maak!


Enkeltje Holandija

Rob regisseerde de voorstelling Enkeltje Holandija. Een kleinkunstvoorstelling over de oorlog in Bosnië en met name in Sarajevo. Gespeeld door Nick Teunissen. Musici: Alwin Kluit (piano), Frank Buers (gitaar & percussie) en Theo van Halen (klarinet). De eerste voorstelling vond plaats in Theater Corrosia in Almere en werd enthousiast ontvangen. De première vond plaats op 24 februari 2018 in de schouwburg te Deventer.
Meer informatie op enkeltjeholandija.nl.


Willem Ruis, de show van zijn leven

Zondag 13 maart 2016 speelde Rob voor de laatste keer de vader van Willem Ruis in Willem Ruis, de show van zijn leven met o.a. Xander van Vledder, Maaike Widdershoven en Johnny Kraaijkamp. Regie: Geert Lageveen. Script: Lucas de Waard. Liedteksten: Jan Beuving.


De Getergde Mannen met: ‘Dat hakt er in zeg!’

Na een succesvolle reeks voorstellingen viel in oktober 2015 het doek voor Dat hakt er in zeg! Maar De Getergde Mannen komen terug in het seizoen 2016/2017 met de voorstelling Wij verhuren niet aan kermisvolk. Uiteraard weer met Rob, Martin van Dijk en Evert de Vries. Een De Zee productie. Informatie:
http://www.dezee.nl/aanbod%20volgende%20seizoen/85

Nevenstaande recensie is overgenomen van deze pagina van de site Twente Uit De Kunst van De Twentsche Courant Tubantia.

[meer informatie]

Dat hakt er meesterlijk in

Drie topfiguren uit de kleinkunst hebben de koppen bij elkaar gestoken: Evert de Vries, Rob van de Meeberg en Martin van Dijk. Dat levert een spectaculaire avond op bleek in het Enschedese Vestzaktheater.

door Ton Ouwehand

Misschien moet het maar eens hardop gezegd: de beste zanger uit de Nederlandse kleinkunst is Rob van de Meeberg. Een stem die kan ontroeren. Voor een authentieke Jordanese snik draait hij zijn hand niet om. In zijn theaterprogramma ‘Ken Kan’ zette hij ijzersterk cabaretier Wim Kan neer. In zijn programma ‘Oh Johnny’ was hij een ontroerende volkszanger Johnny Jordaan. In ‘Dat Hakt Erin!’, dat vrijdagavond in het Vestzaktheater te zien was deed hij een stukje Kan, zong hij het aangrijpende ‘Weemoed van de Wester’. Het was geïntegreerd in een cabaretprogramma waarin Van de Meeberg het podium deelt met minstens zo begaafde figuren. Pianist-componist Martin van Dijk (jarenlang de pianist van Hans Dorrestijn, Jenny Arean, Adele Bloemendaal) en Evert de Vries (regisseur directeur Amsterdams Kleinkunstfestival).
Wat deze drie mannen in anderhalf uur voor het voetlicht gooien, hakt erin. Het is cabaret dat doet denken aan de glorietijd van Don Quishocking vermengd met dialogen die het middenhouden tussen het absurdisme van Herenleed en de bijtende kolder van Dorrestijn.
De mannen treffen elkaar in het café van Martin van Dijk. Ze wachten op iemand. Maar op wie, wordt pas aan het eind duidelijk. Ondertussen bomen ze over het leven. Hilarisch. Waarbij plat Drents niet wordt geschuwd, net zomin als plat Amsterdams.
Evert de Vries, Rob van de Meeberg en Martin van Dijk blazen ouderwetse kleinkunst nieuw leven in. Een verademing in deze stand-up comedy tijd.

voor filmpje klik hier


Tandem

2 november 2014 ging in Het Park te Hoorn de voorstelling Tandem in première met Liesbeth List en Annemarie Oster. Vleugel: Ton Snijders. Gitaar en zang: Peter van Benthem. Regie: Rob van de Meeberg. Zie: www.liesbethlist.nl


Ook op 2 november 2014


De slag om de Beerenburcht

Rob regisseerde deze kerstmusical (deels Friestalig) van Rients Gratama (tekst) en Clara Rullmann (muziek). Spel: Freark Smink, Joop Wittermans, Rients Gratama. Met: Anna Siet Algra, Sybrit Algra, Marjolein van den Boom, Gerry Boschma, Luca Chin, Wim Grondstra, Sijmen McDonald, Kees Nieboer, Marianne de Rijke, Froukje Schaaf, Bente Stoelwinder, Jelte van der Valk, Durk van der Veen. Decor: Carla van der Heijde. Staging/regie-assistentie: Vera van de Meeberg. Première (besloten): vrijdag 20 december 2013.
Meer informatie op deze pagina van de website van het Posthuis Theater.


Buma Kleinkunst Event

Op 22 juni 2013 presenteerde Rob als Wim Kan het Buma Kleinkunst Event met o.a. Claudia de Breij, Richard Groenedijk, Erik van Muiswinkel, Sanne Wallis de Vries, Liesbeth List, Thijs Maas. Orkest onder leiding van Martin van Dijk. Productie: Evert de Vries.

Rob van de Meeberg presenteert als Wim Kan het Buma Kleinkunst Event (2013)


The King's Speech

Zaterdag 29 september 2012 ging de Nederlandstalige toneelversie van The King's Speech in première in de Haarlemse Schouwburg. Het publiek reageerde enthousiast. Rob speelde de rol van o.a. Churchill en King George V. De laatste voorstelling was op 21 december 2012. Producent: Theater Nomade. Boekingen: Impact Entertainment.
[recensies]
[speellijst]
[meer informatie]


foto Aart Jan Bergshoeff


In de Schaduw van Brel

In de schaduw van Brel speelde op 1 juni 2011 voor het laatst. Daarmee kwam een einde aan een succesvolle tournee van 65 voorstellingen. Deze voorstelling met Vera Mann en Rob van de Meeberg, en met de muzikanten Martin van Dijk en Christiaan van Hemert, is nog als concertante voorstelling te boeken.
Inlichtingen en boekingen: Martin van Dijk, tel. 06-20429324.
[meer informatie]

 

Naar buiten waar de vogeltjes fluiten

Rob speelde in 2011 in de theatervoorstelling Naar buiten waar de vogeltjes fluiten, geschreven en geregisseerd door Boy Jonkergouw. De andere spelers waren Caroline van Leerdam, Mieke Klomp, Walter Horsten en Lisah Baert.
[meer informatie]


De Goudfisk

Rob regisseerde De Goudfisk, een solotoneelvoorstelling van Rients Gratama. De première was 8 oktober 2010 in het Posthuis Theater te Heerenveen.


Een schitterende jongen

De voorstelling Een schitterende jongen, geregisseerd door Rob van de Meeberg en Evert de Vries, werd lovend ontvangen door de pers. Spelers in deze voorstelling: Brigitte Nijman, Lesley Corpos, Victor Mentink, Astrid Nijgh en Stan Limburg. Het script is van Edwin de Jongh. Productie: Amsterdams Kleinkunst Festival.
Was voorjaar 2010 te zien in theater Bellevue te Amsterdam.
Meer informatie op deze pagina van de website van het Amsterdams Kleinkunst Festival.
Een eerdere versie van deze voorstelling was in 2004.


De ontmoeting

In 2010 speelde Rob, afwisselend met Henk Poort, in De ontmoeting, een jubileumvoorstelling in het kader van het 60-jarig bestaan van de Zonnebloem. Andere medewerkers: Lucie de Lange, Danny de Munk en een orkest onder leiding van Eddy van Damme. De regie was in handen van Brigitte Odett. Productie: Esther Bronkhorst. Script: Edwin de Jongh.


Meneer Dinges

Voorjaar 2009 speelde Rob met Martin van Dijk, Theun Plantinga en Victor Mentink in Meneer Dinges, een productie van het Amsterdams Kleinkunst Festival over het legendarische zangduo Johnny en Jones. Regie: Marcel Sijm. Script: Lars Boom.
[meer informatie]


Hera

Rob speelde de rol van Zeus in Hera, een muziektheaterproductie van Flip Broekman (libretto), Jan Boerstoel (liedteksten) en Martin van Dijk (composities). In deze ‘goddelijke’ musical speelden ook Vera Mann, Arjan Ederveen, Waldemar Torenstra en Jennifer van Brenk. Koor: Esther Kuiper, Francesca Pichel en Marjet Spook. Regie: Bruun Kuijt. De première was op 4 oktober 2008 in theater De Vest in Delft. De speelperiode was van 24 september 2008 t/m 1 februari 2009. Hera was een productie van Hummelinck Stuurman.
[meer informatie op de website van Hummelinck Stuurman Theaterbureau]
[recensies]

Hera (foto: Piek)


An die ferne Geliebte

Zaterdag 12 mei 2007 ging het programma An die ferne Geliebte in première in de uitverkochte Tindalvilla voor een laaiend enthousiast publiek. Rob speelde hierin de componist Beethoven. 26 oktober 2008 werd deze voorstelling gespeeld voor de Stichting Oude Muziek de Graafschap in Huis te Breckelenkamp in Denekamp, 19 juli 2009 op landgoed Morgenstern in Barchem en 20 juli 2009 met groot succes in de kleine zaal van het Concertgebouw te Amsterdam.
Het ligt in de bedoeling deze voorstelling, gezien het succes, nog meerdere malen te spelen.
[meer informatie]

Rob van de Meeberg als Beethoven in ‘An die ferne Geliebte’ (2007)


Shouf Shouf de serie

De 3e reeks werd uitgezonden door de VARA vanaf 22 maart 2009.
Rob speelde, uiteraard, weer buurman Boerman.
[meer informatie]

Rob van de Meeberg als meneer Boerman en Kitty Courbois als zijn oude liefde Louise in ‘Shouf Shouf’ (2006)


Andermans Veren

Donderdag 19 oktober 2006 was Rob te zien in het programma Andermans Veren van de AVRO. Na het tonen van een fragment uit een voorstelling van Ken Kan 2 had presentator Kick van der Veer een kort gesprek met Rob, die daarna De weemoed van de Wester zong, begeleid door Martin van Dijk op piano. Het gesprek en het lied kunnen bekeken worden op de site van Andermans Veren en wel op deze pagina.
Via de AVRO is de cd Andermans Veren Live te bestellen, waar Rob ook 2 nummers op zingt.

Rob van de Meeberg als Wim Kan (17 juni 2005, Hommage De la Mar)