Shouf Shouf

‘Shouf Shouf’ is het vervolg op de succesvolle Nederlandse speelfilm ‘Shouf Shouf Habibi’. Het is een eigentijdse komedie over de 20-jarige Ap, een in Nederland geboren Marokkaan die zijn plek probeert te vinden in de Nederlandse samenleving.
Ap's vrienden zijn er nog lang niet aan toe om serieus te worden. Maar Ap laat zich niet meer door z'n vrienden be´nvloeden. Hij doet verwoede pogingen er het beste van te maken. Toch weet hij zich telkens weer in de nesten te werken en zweeft van het ene uiterste naar het andere.

De eerste serie van 12 afleveringen werd uitgezonden door de VARA van 1 januari t/m 19 maart 2006.

De tweede serie van 12 afleveringen werd uitgezonden door de VARA van 26 januari t/m 14 april 2007. Het draait wederom om Ap en zijn vrienden. Het grote verschil met de film en de eerste serie is dat Ap nu echt serieus is geworden. Hij heeft een café overgenomen en werkt aan zijn carrière! Zijn vrienden Rachid, Mussi, Robbie en Samira vinden het maar niets en blijven hun eigen ding doen. Dit verloopt niet altijd zonder problemen. Het broertje van Ap, Driss, is ook weer van de partij.

Rob van de Meeberg speelt meneer Boerman, die we in de eerste serie leerden kennen als de buurman, die het niet zo had op zijn Marokkaanse buren. Toen hij een reisje naar Turkije gewonnen had en niemand kon vinden om op zijn kat te passen, vroeg hij het toch maar aan zijn buurvrouw, met wie hij in een andere aflevering zelfs naar het strand ging. In de tweede serie maken we kennis met zijn oude liefde Louise, gespeeld door Kitty Courbois.

De derde serie van 12 afleveringen werd uitgezonden door de VARA van 22 maart t/m 7 juni 2009.

De series zijn uitgebracht op dvd. Een hoop, zo niet alle, afleveringen zijn ook te vinden op YouTube.

Cast:
Mimoun Oaïssa - Ap
Mimoun Ouled Radi - Rachid
Mohammed Chaara - Mussi
Leo Alkemade - Robbie
Maryam Hassouni - Samira
Iliass Ojja - Driss

De eerste serie is geschreven door onder anderen Albert ter Heerdt, Thijs van Marle en Luuk van Bemmelen en is geregisseerd door Tim Oliehoek (‘Vet Hard’).

De tweede serie is geschreven door onder anderen Luuk van Bemmelen, Mimoun Oaïssa, Melle Runderkamp, Wolter Muller, Rogier de Blok en wordt deels geregisseerd door Tim Oliehoek en deels door Albert Jan van Rees (‘De Band’, ‘Daar Vliegende Panters’).


[foto's]