Onder ons

[foto's]

Elk jaar trekt de Zonnebloem Theater Tournee met een groot aantal voorstellingen door het land. Per tournee wonen ongeveer 30.000 zieke en gehandicapte toeschouwers zoŽn theatervoorstelling bij. Zij krijgen een middagvullende show voorgeschoteld boordevol muziek, cabaret, zang en dans.

In het seizoen 2003/2004 was het ‘Onder ons’, een speciaal voor de Zonnebloem geschreven, musicalshow met sterren als Lucie de Lange, Danny de Munk, Rob van de Meeberg en Brigitte Nijman.

Het Verhaal
Herman en Aletta Boskoop hebben in hun chique huis in Wijk aan Zee een diner georganiseerd om kennis te maken met de nieuwe serieuze liefde van hun enige zoon Mark. Aletta is nogal nerveus omdat ze wil dat de avond tiptop verloopt, terwijl Herman vindt dat zijn vrouw zich weer eens druk maakt om niets.
Als het jonge stel gearriveerd is en de eerste ditjes en datjes zijn uitgewisseld, leren we via een aantal songs en dialogen de vier personages kennen en krijgen we een beeld van hun kijk op het leven en elkaar. De sfeer is, mede dankzij een ingehuurd kamerorkestje en een goed glas wijn, al snel compleet en niets lijkt een stijlvol diner bij kaarslicht meer in de weg te staan. Ware het niet dat Mark met een geheimzinnige en goedbedoelde verrassing plotseling een compleet andere wending geeft aan wat zoŽn gezellig onderonsje had kunnen worden...

Het stuk zat vol met handig in het verhaal gemanoeuvreerde bekende liedjes uit de werelden van het cabaret, de popmuziek en het songfestival.producent: Esther Bronkhorst Events
regie: Brigitte Odett
script en liedjessamenstelling: Edwin de Jongh
speelperiode: 30 augustus 2003 t/m 7 juni 2004
cast: Lucie de Lange, Rob van de Meeberg, Danny de Munk en Brigitte Nijman
muziek: André van Damme, Eddy van Damme en Geert Bremer
licht: Michiel Uhlenbeck en Keith Roy Esseboom
lichtontwerp: Patrick Kramer
geluid en geluidsontwerp: Marcel Schellekens
decor: Bart van Gerwen