Ken Kan

[foto's][recensies]


De theatervoorstelling ‘Ken Kan’ vond zijn oorsprong in het Postbank Kleinkunst Festival van 1995. In het programma ‘100 jaar cabaret’ vertolkte Rob van de Meeberg het Railroadlied van Wim Kan, waar zeer lovend op gereageerd werd door publiek en collega's. Toen werd het idee geboren om een voorstelling te maken over de onvergetelijke kleinkunstenaar Wim Kan. ‘Ken Kan’ was een theatrale, gekke en vooral actuele theatervoorstelling die zich afspeelde op het grensvlak van cabaret en toneel.

‘Ken Kan’ had in 1996 een bescheiden tournee, waardoor veel mensen de voorstelling misten. Dat was aanleiding genoeg om de voorstelling in 2005/2006 opnieuw te spelen met actuele conferences en deze keer mét Corry Vonk (Annemarie Henselmans).

De voorstelling van 17 februari 2006, in Theater Zuidplein in Rotterdam, is opgenomen en op dvd uitgebracht door Music Products (ACE10518).Over de voorstelling

Wim Kan twijfelt. Moet hij toegeven aan de druk van de VARA om weer een oudejaarsconférence te houden voor de televisie? Is hij zo langzamerhand niet aan een beetje rust toe? Mij dunkt, hij heeft nu toch wel zijn steentjes bijgedragen. Corry is zijn steun en toeverlaat bij het maken van een nieuwe show... Maar zit Corry ook niet op zijn nek... is zij ook niet een blok aan het been? Als zij een attaque krijgt in 1982 eist zij al zijn aandacht op. ‘Niet weggaan, Wimmie’, roept zij aan haar ziekbed. Zijn leven schiet als een film aan hem voorbij. Zijn Birmaverleden, zijn ABC-cabaret, zijn lange wandelingen met ‘de meisjes’ langs het strand, zijn angst en zijn twijfel over wat nog komen gaat. Hij is depressief. Kan hij de concurrentie met Freek aan? Maar ach, wie is die Freek nou helemaal? Zijn Birma-verleden heeft op hem een grote wissel getrokken. Wat had hij vaak graag de pijp aan Maarten gegeven, maar The Show Must Go On!
Op 8 september 1983 sterft een groot conférencier.‘Ken Kan’ 2005:

spel: Rob van de Meeberg en Annemarie Henselmans
musici: Eddy van Damme, Willem Valenkamp
regie: Fred Florusse
script: Lars Boom
liedteksten: Lars Boom, Rob van de Meeberg
composities: Ru van Veen, Nico van der Linden, Martin van Dijk
decor: Ronald de Boer
techniek: Pitt de Groot
lichtplan: Kevin van de Giesen
kleding: Ber van Hirtum
productie: Impresariaat Frans van Bronkhorst‘Ken Kan’ 1996:

spel: Rob van de Meeberg
piano 1e serie voorstellingen: Nico van der Linden
piano 2e serie voorstellingen: Wim van de Meeberg
script: Lars Boom
naar een idee van Evert de Vries
tekstbijdragen: Wim Kan, Rob van de Meeberg, Fred Florusse
tekst ‘Euthanatuitje’: Hessel van der Wal
regie: Fred Florusse
composities en arrangementen: Nico van der Linden, Ru van Veen, Henk Alkema, Kurt Weill
lichtontwerp: Jan Sol
decor: Ronald de Boer