affiche Dobbe Dobbe Dobbe

Dobbe Dobbe Dobbe

[recensies]

Opus One Theaterproducties startte begin 2005 een muzikaal theaterprogramma rond de liedjesschrijver Guus Vleugel (1932-1998). Het Vleugel-theaterconcert was een vervolg op het succesvolle ‘Telkens weer het dorp’ rond de liedjesteksten van Friso Wiegersma.

Guus Vleugel deed met zijn scherpe teksten heel wat stof opwaaien in de jaren zestig en zeventig. Hij sneed bij voorkeur de taboes uit die tijd aan, zoals seks (‘Call girl’), het koningshuis (‘Arme ouwe’), abortus (‘Abah-abortus’) en religie (‘God is niet dood’). Het bekendst is waarschijnlijk zijn lied ‘Dobbe dobbe dobbe’ en dat is dan ook de titel van dit programma.

Miranda van Kralingen, Rob van de Meeberg en Marjolijn Touw zetten door hun kwaliteiten en hun respect voor Vleugel een hommage neer die de prestaties uit ‘Telkens weer het dorp’ evenaarde.

Miranda van Kralingen is een internationaal gerespecteerd zangeres, die in de uitvoering van het klassiek repertoire opvalt door haar fenomenale stembeheersing en doorleefde interpretatie. Al eerder maakte zij uitstapjes naar het Nederlandse lied, zoals de liedjes van Jules de Corte die ook op cd zijn verschenen. In ‘Dobbe Dobbe Dobbe’ zong zij voornamelijk de liedjes die Vleugel schreef voor Jasperina de Jong.

Rob van de Meeberg heeft zich onderscheiden met alom gerespecteerde rollen in theaterproducties over o.a. Wim Kan, Johnnie Jordaan en Jacques Brel.

Marjolijn Touw heeft na het winnen van de Pall Mall Exportprijs furore gemaakt in diverse cabaret- en musicalproducties, waaronder ‘Chicago’ en is regelmatig te zien in uiteenlopende tv-programma's.

Ruud Bos zorgde voor de muzikale leiding. Tevens was hij verantwoordelijk voor de arrangementen.

De regie en musical-staging waren in handen van John Yost.