De Kleine Kapitein

[foto's]

De Kleine Kapitein was een familievoorstelling van 90 minuten naar de boeken van Paul Biegel. De eerste tournee langs de schouwburgen in Nederland was van 7 februari t/m 25 mei 2007; de tweede van 7 september 2007 t/m 27 januari 2008. De twee tournees hadden een verschillende cast. De informatie op deze pagina beperkt zich verder tot de tweede tournee. De officiële première daarvan was op 15 oktober 2007 in de Stadsschouwburg in Amsterdam.


Het verhaal

Een verlaten strand. Een kleine jongen heeft gehoord van het Eiland van Groot en Groei, waar je in één nacht een groot man kunt worden. Een andere, dikke jongen zegt dat dat hem wel vet lijkt, want dan hoef je nooit meer naar school. Een derde jongen, met een gebreide das om, zegt dat hij waarschijnlijk niet meegaat omdat het niet mag van zijn vader. Maar het meisje in de groep zegt dat hij gewoon een schijtert is en dat hij niet moet zeuren maar gewoon meedoen.
Een oudere man, die zich aan de kinderen voorstelt als schipper, zegt dat hij eerder van het Eiland van Groot en Groei heeft gehoord. En hij begint te vertellen. Over een Kleine Kapitein die op zoek is gegaan naar dat eiland, samen met zijn vrienden. Hij vertelt hoe deze Kleine Kapitein een boot heeft gemaakt van alle spullen die hij vond: de Nooitlek. En terwijl hij vertelt begint hij een boot te maken van alles wat er tijdens de storm is aangespoeld: stukken hout, een kist, een stuk van een bed, een oude emmer. De kinderen gaan hem helpen. Dit is het begin van een lang avontuur...


Cast

Rob van de Meeberg - Schipper
Ellis van Laarhoven - Marinka
Michel Sorbach - Dikke Druif
Pepijn van Halderen - Kleine Kapitein
Theun Plantinga - Bange Toontje


Creatives

Andre Arends - Muziek, idee en artistiek concept
Brigitte Odett - Regie
Tom Sijtsma - Tekst
Bruun Kuijt - Regieconcept
Sam Tomlow Kamerbeek - Licht & Geluid
Jolanda Lanslots - Decor
Willemijn Kaasjager - Kostuums
Nienke Algra - Pruiken


Productie
Henrike van Engelenburg - Producent
Neel Schmidt - Productieleider
Pieter Rijser - Company Manager
Mirjam Moorman - Publiciteit
Henrike van Engelenburg - Producent
Neel Schmidt - Productieleider
Pieter Rijser - Company Manager
Mirjam Moorman - Publiciteit